Forskelle mellem universal- og faste hjul

Hjul kan opdeles i universalhjul og fast hjul, så forskellen mellem dem i hvilket?Universal hjul stil er relativt lille, fast hjul stil mere, efterfulgt af mange hjul kan opdeles i fast hjul nedenfor, såsom påfyldningshjul, skumhjul, tankhjul og så videre kan kaldes fast hjul, mens typerne af universalhjul er relativt lille.Men det kan rotere 360 ​​° fleksibilitet er højere end det faste hjul, ændre retning er også lettere end det faste hjul.

billede 14

1. Strukturelle forskelle

Universalhjul er en slags hjul med flere retningsbestemte frihedsgrader, som er kendetegnet ved evnen til at rotere i tre retninger: vandret, lodret og skråt.Den har god bevægelsesfleksibilitet og stabilitet og kan tilpasses en række komplekse bevægelsesmiljøer.

Fast hjul er en slags hjul med enkelt retningsfrihed, som er kendetegnet ved kun at rotere i én retning, såsom ensrettet hjul, retningsbestemt hjul og så videre.Strukturen af ​​det faste hjul er relativt enkel, fremstillingsomkostningerne er lavere, men bevægelsesfleksibiliteten og stabiliteten er dårlig, gældende for nogle simple sportsscener.

2. Ydelsesforskel

Universalhjul har god bevægelsesfleksibilitet og stabilitet og kan tilpasse sig en række komplekse bevægelsesmiljøer.Den kan køre jævnt på ujævnt underlag og reducere slitage på udstyr.Derudover har universalhjulet også en god bæreevne og kan bære tungere læs.

Fast hjul har relativt dårlig bevægelsesfleksibilitet og stabilitet og er velegnet til nogle simple bevægelsesscener.Det bruges normalt i tilfælde, hvor jorden er flad og bevægelsesmiljøet er enkelt, såsom cykler og kørestole.Faste hjul har relativt svag bæreevne og er generelt ikke egnede til at bære tungere byrder.

3. Forskelle i anvendelsesscenarier

På grund af forskellene i struktur og ydeevne mellem universalhjulet og det faste hjul har de også forskellige anvendelsesscenarier i den faktiske anvendelse.

Universalhjul er meget udbredt i forskelligt mekanisk udstyr, logistik og transport, lagerudstyr, automatiserede produktionslinjer og andre scenarier, såsom industrirobotter, AGV-vogne, automatisk sorteringssystem.Bevægelsesfleksibiliteten og stabiliteten af ​​universalhjulet gør, at det har høj praktisk værdi i disse scener.

图片7

Faste hjul derimod bruges hovedsageligt i lejligheder, hvor jorden er flad og motionsmiljøet er enkelt, såsom cykler, kørestole og scootere.Strukturen af ​​det faste hjul er enkel og billig, hvilket er velegnet til noget simpelt sportsudstyr.


Indlægstid: 19. februar 2024